" BungaMawarSyurga "

flaw

Hai selamat datang ke BungaMawarSyurga blog


" Akal cantik kerana berfikir, Lidah Cantik kerana banyak berdiam, Wajah cantik kerana senyuman, Hati cantik kerana jiwa yang murni, Suasana cantik kerana sentiasa Istiqamah, Kata-kata cantik kerana bercakap benar "

BungaMawarSyurga

ceramah di an nur}
Wednesday, May 14, 2014 | 5:38 AM | 0Comment

11.5.2014

Assalamualaikum sedikit perkongsian..Barang siapa ada anak 3 orang lelaki tapi tak ada nama Muhammad maka bapa dia Jahil...
Tugas isteri hanya boleh beri cadangan... tpi nama bapa yg tentukan... tapi jika tiada nama Muhammad seperti yg di katakan tadi... "maka bapa dia jahil"
-kebaikan orang2 kafir terhalang kerana kekafiran tetapi orang islam terhalang kerana tidak Solat..
contohnya bersedekah...  jika orang kafir beri sedekah mereka tak dpt apa2 kerana terhalang dengan kekafiran... tetapi orang islam bersedekah tidak terima kerana terhalang sbb tak solat...
orang buat 1 kebaikan 10 pahala.. 1 keburukan 1 dosa..
bayangkan yg kita solat. tpi dgn sengaja ditinggal 1 solat... maka terhapus semua amalan kita.... buat baik pon tak diterima kerana Solat kita tak buat... itu la dia bertapa pentingnya solat... bila di soal nnti... soalan pertama adalah solat... jadi jangan ambil ringan tentang solat... !Kunci Solat!  kunci solat kita tu...  :)
wallahu alam.