" BungaMawarSyurga "

flaw

Hai selamat datang ke BungaMawarSyurga blog


" Akal cantik kerana berfikir, Lidah Cantik kerana banyak berdiam, Wajah cantik kerana senyuman, Hati cantik kerana jiwa yang murni, Suasana cantik kerana sentiasa Istiqamah, Kata-kata cantik kerana bercakap benar "

BungaMawarSyurga





Assalamualaikum blogger !}
Tuesday, May 13, 2014 | 7:32 AM | 0Comment

Assalamualaikum wr wbt. 

Alhamdulillah sekian lama tidak buka blog baru kini berkensempatan untuk buka... hehe.. sempat tuka theme and buang apa2 yg patot.. huhu... lama sangat tak bukaa.... banyak sebenarnya nak dicerita dan berkongsi ilmu sama... tpi malam ni ringkas saja la ya... nk kongsi sikit je pasal PLKN... hehehe..

Allahu... mesti ada hikmah ana kene pegi sana... okay memang pada mulanya ana sangat sangat tak rela nak kesana.. sehingga satu hari tu mengalir juga air mata fikir pasal plkn... ana nangis sebab pakaian dan akan di tinggalkan purdah. tpi ibu ana suruh ana pergi juga... ahhhhh okay ana dgn tak rela pergi la.. buat kerana Allah dan itu adalah satu jihad juga... ana tak pernah dgr pulak la org kata plkn tu tak best.. jadi ana cuba la pegi... sbb ana suka jugak benda lasak2 ni...

memang pada mulanya ana tak best sbb aktiviti dalaman dulu... mcm ceramah semua la.. Allahu... penat menahan mata leher semua la.. ada yg dok berzikir juga.. ter angok angok... hehe ana pon sama je sebenarnya.. tak tahan sgt dah tu....  tpi after cuti raya cina wahhh makin best la... hehe seronok juga... 
siap kene pakse belakon jadi ustazah lagi... gerrrrr.... hahaha...

mcm2 la... org yg tak rasa memang tak tau kan.. tpi org yg dah rasa... uishhh tak terkatalah... ukhuwah bersama... dapat ilmu bersama2... surau tercinta rindu nk kemas surau.. hak hak hak... rindu nak menggila di dorm dgn depa.. dorm kami semua bersatu.. 1 malaysiakan... semuanya okay...  

okay malas nk cerita panjang2... sooooo... sapa yg dpt plkn fun la.. senyum k bila dpt surat tu... sbb plkn ni sekali seumur hidup.. hihihi....  wallahu alam...

 jamuan hari lahir bulan 1 punya <3

Katil Ku Almari ku... paling tak suka almari... sbb asik kene taik cicak je... nasib baik satu tempat je.. belaj bawah sekali... pada mulanya tak tau taik apa.. ingat tikus punya tpi tak muat dia nk masok sbb dah kunci.. so cicak la... memang tempat dia situ je... tpi bila letak alas dgn plastik dia tak berak dah. hahahaha... sapa mangsa cicak seterusnya... hehe 562 hehe... sebelah almari kita ming sebelah katil kita jiha alah.. paling rindu dorm... lagi2 kemba saya... YANA hukhuk... 

PLKN TELUK RUBIAH-LUMUT- SIRI 1. 2014